Salsa-mix

Het uitgaanspunt van deze cursus is salsa. Deze dans komt sowieso iedere week aan bod. Daarnaast leert u ook andere populaire dansen uit dit genre zoals Merengue, Zouk, Bachata en Kizomba, op deze manier bent u al snel allround op dit gebied.

Wilt u liever niet te veel verschillende dansen dan kunt u zich ook beperken tot wat minder dansen. Wij zullen u dan uiteraard adviseren. Ieder paar wordt individueel begeleid. U bepaalt dus zelf het tempo van aanleren. Voordeel is dan dat als u eens een les mist of ergens wat meer moeite mee heeft u niet achter raakt op een groep.

Deze cursus bestaat uit 14 lessen en wordt gegeven op zondagavond van 18.45 tot 20.00 uur en op donderdagavond van 20.00 tot 21.15 uur.

Salsa Cubaanse stijl. Salsa is een beweeglijke dans op de plaats met de nadruk op de ritmische bewegingen. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. Uiteraard wordt dit allemaal voorzichtig opgebouwd tijdens de danscursus.

Merengue Typisch voor Merengue zijn de heupwiegende bewegingen die samengaan met allerlei leuke figuren. Met invloeden uit de Dominicaanse Republiek, Haïti en Puerto Rico.

Zouk Een Braziliaanse nieuwe variant van de Lambada dansstijl. Zouk is een dans in opkomst met lambada-achtige bewegingen en is heel populair aan het worden. Je danst op rustige en zwoele muziek.

Bachata Bachata is een swingende dans vanuit de heupen, met Antilliaanse en Dominicaanse invloeden. Zeer populair op salsafeesten.

Kizomba Een sensuele dans die iets weg heeft van de Argentijnse tango, maar ook met Merengue en Bachata invloeden. Het wordt ook wel de Afrikaanse Tango genoemd. Kizomba komt uit Angola en betekent feest in het Angolees!